مردم بحرین در پنجمین سالگرد موج بیداری اسلامی در اعتراض به دیکتاتوری و سرکوب رژیم آل خلیفه به خیابان آمدند ، نکته متفاوت اعتراضات امسال اینجاست که سایه سنگین سقوط اقتصادی به مصیبتی جدید در کنار بحران سیاسی و اجتماعی بحرین برای منامه تبدیل شده است.

خبرگزاری خانه ملت ، گروه بین الملل:  کشور بحرین به عنوان یکی از اعضای شورای همکاری خلیج فارس از پنج سال پیش شاهد اعتراضات دامنه دار مردم علیه دیکتاتوری و فساد رژیم آل خلیفه است.  براساس گزارش سایت مرآه البحرین ، صبح امروز(14فوریه) مصادف با آغاز اعتراضات مردمی در بحرین معترضان با برگزاری تظاهرات گسترده در مناطق مختلف اعتراضات خود را به نمایش گذاشتند.

شهرها و مناطق مختلف بحرین از جمله سلماباد، کرباباد، ابوصیبع، شاخوره، باربار، الدیه و السهله جنوبی ظرف3روز گذشته شاهد برگزاری تظاهرات شبانه درچارچوب برنامه " نافرمانی مدنی النمر" بودند.پلیس رژیم آل خلیفه با شلیک گاز اشک آور و گلوله های سمی به سرکوب و متفرق کردن تظاهرکنندگان پرداخت.

 وزارت کشور بحرین ضمن وضع حکومت نظامی تدابیر فوق العاده‌ای را برای مقابله با اعتراضات اتخاذ کرده است. در همین حال،ده‌ها خودروی زرهی در مناطق مختلف مستقر شده و ایست‌های بازرسی نیز ایجاد شده است.

رژیم آل خلیفه که در واقع یکی از دیکتاتوری های عرب حاشیه خلیج فارس شناخته می شود با توسل به نیروهای سپرجزیره مردم بحرین را اگرچه توانسته سرکوب کند اما نتوانسته اعتراضات را محار کند. شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت اپوزسیون الوفاق ماه ژوئن گذشته به اتهام تحریک به نافرمانی حکم چهار سال حبس را دریافت کرد و از زمان آغاز انقلاب تاکنون ده‌ها نفر در ناآرامی‌های دوره‌ای در بحرین که به رغم سرکوبگری‌ها رخ می دادند، کشته شده‌اند.

 در میان بی اعتنایی مدعیان حقوق بشر به سرکوب ، شکنجه و بازداشت مردم بحرین ، بحران اجتماعی این کشور به بحران بزرگ سیاسی تبدیل شده است.

مخالفان شیعه در بحرین در اعتراضاتی مشابه اعتراضات کشورهای دیگر منطقه علیه حاکمان دیکتاتورشان خواهان یک دولت دموکراتیک‌تر و سلطنت مشروطه در این کشور تحت کنترل خاندان آل خلیفه شدند. عربستان که با توسل به نیروهای سپرجزیره در بحرین به نوعی کودتا زیرپرچم دیکتاتوری آل خلیفه را انجام داده است ، از وضعیت بحرین به شدت ناراضی است. سعودی ها به صورت چراغ خاموش برهم زدن ترکیب جمعیتی بحرین را در عین حال دنبال می کنند.

مهدی دواتگری در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات مهدی دواتگری در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات34067511/11/2014 3:36:09 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/11/84480_Thum.jpg
مهدی دواتگری در غرفه خبرگزاری خانه ملت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات

 

مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه جمهوری اسلامی حق حاکمیت و تمامیت ارضی برای بحرین قائل است اما سرکوب ، شکنجه و بازداشت شیعیان و مردم بحرین موضوعی نیست که بتوان در مقابل آن سکوت کرد.

وی با انتقاد از سکوت مجامع جهانی حقوق بشر گفت: صرف صدور بیانیه توسط نهادهای حقوق بشری مشکلی از مردم بحرین حل نخواهد کرد. سکوت کشورهایی نظیر آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا به نوعی اثبات‌گر استانداردهای دوگانه حقوق بشری است. غرب که در مسئله تروریسم به صورت دوگانه برخورد می‌کند در موضوع حقوق بشر نیز به همین منوال برخورد می کند.

این نماینده مجلس نهم تصریح کرد: مسئله حقوق بشر به ابزار دست استعمارگران برای اعمال فشار بر کشورهای مستقلی نظیر ایران تبدیل شده است و جان انسان های بی گناه برای غرب اهمیتی ندارد.

بحران سقوط دومینویی اقتصادی عربستان و بحرین

به موازات بحران سیاسی و اجتماعی در بحرین ، مسئله بحران اقتصادی آل خلیفه ایجاد نشانه های خود را علنی کرده است. بنا بنا به اعتراف «عیسی بن عبدالرحمان الحمدی»، وزیر اطلاع‌رسانی بحرین این کشور دست به اصلاح ساختاری بودجه متوازن زده است.

رژیم آل خلیفه از سقوط قیمت نفت به شدت متضرر شده است ، این مسئله با بحران مالی و کسری بودجه هنگفت عربستان وضعیت کشنده ای به خود گرفته است.رژیم آل خلیفه براساس الگوی عربستان به موازات سرکوب مردم بحرین تلاش می کرد با پرداخت تسهیلات و یارانه های کلان اعتراضات را به نوعی کنترل کند.

دواتگری در تحلیل وضعیت پیش آمده گفت: افول اقتصادی در کشوری که دچار بحران سیاسی و اجتماعی است یک پدیده کاملا طبیعی است. حکومت بحرین به دلیل فقدان پشتوانه مردمی ناچار است قسمت عمده ای از درآمدهای خود را صرف سرکوب مردم بحرین نماید.

وی در ادامه تصریح کرد: جنگ نفتی که عربستان بر علیه ایران ایجاد کرد نه تنها گریبان ریاض را گرفت ، بلکه موجب تشدید افول اقتصادی بحرین و دیکتاتوری های اقماری عربستان نیز شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس گفت: شیب افول قدرت رژیم آل خلیفه با گذشت زمان و افزاش صعودی مشکلات سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی بحرین تشدید خواهد شد. این موضوع هزینه سربار عربستان را نیز به شدت افزایش خواهد داد.

گفتنی است ، زمستان سال 2011 هزاران نفر از مردم بحرین با برپایی تظاهرات، اجتماع و اعتراض علیه دیکتاتوری آل خلیفه، خواستار اصلاحات سیاسی، برقراری دموکراسی شدند. رژیم آل خلیفه تحت هدایت رژیم سعودی عربستان از همان ابتدا، در رویارویی با اعتراض های صلح آمیز، سیاست مشت آهنین را به کار برد و در این سیاست از نیروهای عربی کشورهای همسایه به فرماندهی عربستان سعودی نیز کمک گرفت.

نیروهای سپر جزیره در اسفند سال 2011 با ورود به خاک بحرین به سرکوبگران نیروهای رژیم آل خلیفه علیه معترضان پیوستند. در ناآرامی های بحرین تاکنون ده ها نفر کشته و هزاران تن زخمی یا زندانی شده اند.

 براساس بیانیه عفو بین الملل با صدور بیانیه ای اعلام کرد با گذشت پنج سال از آغاز اعتراضات فراگیر مردمی، آرزوهای تحقق اصلاحات و عدالت در بحرین بر باد رفته است. در این بیانیه آمده است اعتراضات فراگیری که در 14 فوریه سال 2011 آغاز شد، با خشونت نیروهای امنیتی مواجه گردید. نیروهای امنیتی به سمت تظاهرکنندگان تیراندازی کردند و شماری از آنها را کشته یا زخمی کردند. مقامات رژیم آل خلیفه هنوز نتوانسته اند یا نخواسته اند با عاملان نقض حقوق بشر در این کشور برخورد کنند.

پایان پیام/

برچسب‌ها

آخرین اخبار